از پرکهای چربی گرفته سویا پس از جداسازی کربوهیدراتهای محلول تولید میشود. این امر میتواند از طریق دو روش یا با استخراج توسط اتانول یا از طریق تجزیه آنزیمی صورت پذیرد. کنسانتره پروتئینی سویا یک ماده مؤثر به عنوان جایگزین شیر در تغذیه گوساله و در تهیه خوراک پیش آغازین بچه خوک میباشد. این امر به علت این است که محصول نامبرده حاوی مقادیر اندک اولیگوساکاریدهای مقاوم به حرارت و مواد آنتی ژنی میباشد. در خوراک جایگزین شیر، کنسانتره پروتئینی سویا به میزان گستردهای جایگزین پودر شیر بدون چربی شده و در خوراک آغازین خوک جایگزین پودر شیر بدون چربی، پودر آب پنیر و پودر ماهی میشود. به منظور ممانعت از واکنشهای قهوهای شدن در تولید پروتئینهای سویا، پرکهای چربی گرفته شده وارد مراحل معمول حرارت دهی به منظور جداسازی حلال نمیشوند. هگزان بدون تغییر در ویژگیهای کاربردی پروتئین سویا و با استفاده از روش خشک کردن تحت خلاء و با حرارت کم خارج میشود. این روند منتج به تولید پرکهای سفید (White Flakes) می شود. خارج نمودن کربوهیدراتهای محلول از پرکهای سفید منجر به تولید کنسانتره پروتئین سویا میشود.
روغن سویا اساساً جهت مصرف انسانی تولید میشود، اما این روغن یک منبع مفید چربی برای تهیه خوراک دام، طیور و آبزیانی میباشد که نیازمند استفاده از جیرههای پر انرژی جهت تأمین نیاز نژادهای امروزی هستند. روغن سویای مناسب مصرف در خوراک دام یک ماده پرطرفدار جهت جیرههای پر انرژی به ویژه برای طیور است زیرا قابلیت هضم بالا و محتوی انرژی قابل متابولیسم آن در مقایسه با سایر روغنهای گیاهی و چربیها بالاتر میباشد (21). در جدول 3 ترکیب اسیدهای چرب شای سوی با سایر روغن ها و چربیها مورد استفاده در خوراک دام، طیور و آبزیان مقایسه شده است.
روغن سویا به میزان گستردهای در جیره مرغهای گوشتی، بوقلمونهای در حال رشد جهت تأمین انرژی خوراک و بهبود بازدهی مصرف خوراک مورد استفاده واقع میشود (28) . میزان بالای انرژی روغن سویا به دلیل درصد زیاد اسیدهای چرب با چند پیوند غیر اشباع (PUFA) میباشد که به خوبی جذب شده و به عنوان منبع انرژی توسط حیوانات مورد استفاده قرار میگیرد (23) . همچنین میزان بالای اسیدهای چربPUFA در روغن سویا دارای یک اثر مستقل از انرژیزایی در بهبود تولید مثل در گاوهای شیری است (24 و 26) که علت این امر به واسطه نقش اسید لینولئیک در تولید مثل میباشد.
قسمت عمده روغن سویای تولید شده در صنایع غذایی و به عنوان یک ماده اولیه جهت پخت و سرخ کردن غذا مورد استفاده واقع شده و یا به صورت بسته بندی جهت فروش به عنوان روغن پخت و پز عرضه میگردد.
روغن سویا علاوه بر غذای انسان و خوراک دام در تولید بیودیزل و کاربردهای صنعتی (برای مثال جوهرهای چاپ و پلاستیک های دوستدار محیط زیست) مورد استفاده قرار میگیرد.
اخیراً صنعت بیودیزل که از آمریکا آغاز و در اروپا گسترش پیدا نمود، شروع به استفاده از روغن سویا به عنوان یک ماده اولیه جهت تولید یک سوخت دوستدار محیط زیست و با منبع تجدیدپذیر نموده است. بیودیزل را میتوان به عنوان سوخت موتورهای دیزل در وسایل حمل و نقل و یا روغن سوختنی برای مصارف خانگی و تجاری مورد استفاده قرار داد.